Detox

‘Ontgiften’

Detox is de afkorting van ‘ontgiften’: het lichaam van binnen schoner maken door gebruik te maken van speciale voedingsmiddelen.  Veel mensen denken bij ‘detox’ aan een streng dieet met sappen en water en knagende hongergevoelens. Bij Detox-Villa kiezen we voor een vriendelijke weg. Genieten van je voedsel vinden wij belangrijk. Bovendien kun je de recepten meenemen zodat je thuis je gezonde voedingsstijl kunt voortzetten.

Al het eten tijdens het detox-weekeinde wordt vers bereid en we gebruiken geen gluten, melkproducten of suiker. We eten heel spaarzaam dierlijke producten (alleen eieren, kip en vis). Wat dranken betreft: alleen detox water en sappen, geen koffie en alcohol.

Deze omschakeling in dieet zorgt ervoor dat je je na afloop frisser, lichter en vrolijker voelt. Veel mensen merken dat hun maag beter werkt, dat ze beter slapen en de huid gladder aanvoelt.

Activiteiten

Behalve gezond eten en drinken is ook lichaamsbeweging van groot belang voor lichaam en geest. Detox-Villa ligt in een fraaie landelijke omgeving, vol rustgevend groen. Een uitstekende plek om stress los te gaan laten. Een uurtje wandelen in de directe omgeving hoort tot de mogelijkheden. Ook is er een yogaworkshop. Na afloop staat de jacuzzi klaar, naar keuze binnen of in de tuin of je kunt vanaf het vlonder heerlijk over het water uitkijken en wat mijmeren.

Yoga - door bewust met je ademhaling om te gaan kom je beter in contact met je lichaam. Met een fijn gevoel van wel-zijn tot gevolg
Wandelen -  Buiten in de natuur wandelen: frisse lucht inademen, de wind voelen, de vogels horen zingen. Een mooi moment van samenzijn met de natuur, je gedachten los te laten, rust te ervaren.

Tijdens de detoxkuur zullen we samen met jou bepalen wat je energieniveau is. Aan de hand daarvan kunnen we een aanbevolen wandelschema maken: wandeling van een half uur of een uur, in rustig tempo of wat vlotter. En niet te vergeten: bij welke manier van bewegen voel je je het prettigst?

Eten

Het eten tijdens een detoxkuur moet niet alleen gezond zijn. Dat voedsel lekker van smaak is en er goed uitziet is ook heel belangrijk. Vanzelfsprekend kiezen wij producten uit die goed voor lichaam en geest zijn. Onze drie uitgangspunten zijn: onbewerkte, plantaardige ingrediënten, goed van smaak, en afwisseling in het detoxmenu.